Publicat pe

Apă micelară, fără tenside, pentru orice tip de ten

apa micelara fara tenside

 

apa micelara fara tenside
apa micelara fara tenside

Apa micelara fara tenside este extrem de simplu de facut, dar foarte de eficienta datorita prezentei solubilizantului in formula. Acest solubilizant, pe langa functia sa obisnuita de a facilita includerea uleiurilor esentiale si a parfumantelor in preparatele bazate numai pe apa, are si un rol anti-iritant si curata foarte eficient machiajul rezistent la apa (vezi video mai jos).
In plus, poarta parfumul placut, feminin si inconfundabil al hidrolatului de trandafir de Damasc si are in compozitie inca doua ingrediente care sunt potrivite oricarui tip de ten, inclusiv cel acneic: glicerina vegetala si conservantul cosmetic Dermosoft.
Ingrediente si ustensile pentru 50gr de apa micelara fara tenside (kitul, din care poti prepara 6 ape micelare de cate 50gr, ilpoti cumpara aici):

Mod de preparare: in paharul berzelius de 100ml omogenizeaza cu o spatula timp de 10-15 secunde solubilizantul, glicerina si conservantul. Adauga treptat, amestecand in acelasi timp cu spatula, hidrolatul de trandafir. Transfera in recipient si eticheteaza (kitul contine si eticheta dedicata din imagine).
pH-ul preparatului: 5,4.
Rezulta o solutie clara, deloc vascoasa, cu parfum placut de trandafiri.
Atentie: Nu imbiba excesiv discheta demachianta cu apa micelara pentru a evita patrunderea ei sub pleoape (persoanele cu ochii sensibili pot simti o senzatie de usturime, datorata in mare parte produsului de machiaj ce s-a desprins de pe gene si mai putin apei micelare). Inainte de demachiere, indeparteaza lentilele de contact.