Body scrub cu lavanda si sare de himalaya

Body scrub cu lavanda si sare de himalaya
Body scrub cu lavanda si sare de himalaya

Body scrub cu lavanda si sare de Himalaya: un scrub de corp, fără apă, ușor de făcut, pentru cei care iubesc lavanda. Se folosește pe pielea uscată pentru o exfoliere blândă și se îndepărtează cu apă, fără săpun. Emulsifiantul din compoziție ajută la îndepărtarea mai facilă a scrub-ului de pe piele, astfel încât aceasta nu rămâne uleioasă
Ingrediente necesare pentru 200gr de body scrub cu lavandă și sare de Himalaya (le găsești aici) :

Faza A

  • 80gr unt de mango (40%)
  • 55,40gr ulei de macadamia (27,70%)
  • 10gr stearat de magneziu (5%)
  • 10gr emulsifiant Easymuls (5%)
  • 0,3 gr pigment mat violet ultramarine (0,15%)
  • 0,3gr vitamina E naturală (0,15%)

Faza B

  • 4 gr ulei de lavandă (2%)
  • 40gr sare de Himalaya (granulație mică) (20%)

Mod de preparare body scrub cu lavandă și sare de Himalaya:

  1. Se transferă ingredientele fazei A într-un pahar Berzelius și se încălzesc la bain-marie până la topirea untului. Se adaugă vitamina E naturală și se omogenizează compoziția cu un mixer pentru dispersarea optimă a pigmentului.
  2. Se pune paharul la congelator pentru 10-15 minute sau până când compoziția începe să se întărească pe margini, dar rămâne moale în interior. Pentru a obține un scrub cremos și omogen, este indicat să se mixeze compoziția la fiecare 5 minute în această etapă.
  3. Când compoziția a început să se întărească pe margini și deasupra, se scoate din congelator, se adaugă uleiul de lavandă și se mixează din nou. Dacă în această etapă poate susține suspendate particulele de sare, se adaugă sarea de Himalaya. Dacă este încă lichidă compoziția rezultată, se mai pune la congelator pentru câteva minute, verificând mai des starea ei, pentru că în această etapă tinde să se întărească rapid.

Notă: emulsifiantul și stearatul de magneziu se pot omite din formulă, însă rezultatul va fi un scrub mai gras, care se va îndepărta mai greu de pe piele.
Termen de valabilitate: minim opt săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă (capacul bine închis, scrubul se ia din cutie cu ajutorul unei spatule, astfel încât să nu se strecoare picături de apă în cutie).