crema anticelulita cu cafeina si aroma de ciocolata


 

Ingrediente necesare pentru cremă anticelulită cu cafeină și aromă de ciocolată (le găsești aici) :

%Cantitate (200 grame)Cantitate (100 grame)
Faza A
unt de cacao pur, primă presare5%10gr5gr
ulei de macadamia20%40gr20gr
natural jelly5%10gr5gr
ceara emulsifianta Olivem 10007%14gr7gr
Faza B
apă distilată/plată 58,7%117,4gr58,7gr
cafeină 1%2gr1gr
gumă xanthan 0,2%0,4gr0,2gr
Faza C
conservant cosmetic PE 0,6%1,2gr0,6gr
aromă naturală de ciocolată 2,5%5gr2,5gr

Mod de preparare cremă anticelulită cu cafeină și aromă de ciocolată:

  1. Încălzește separat ingredientele fazelor A și B la bain-marie până ating 75 gr C și ingredientele solide s-au topit.
  2. Îndepărtează paharele de la sursa de căldură. Toarnă lent faza B în faza A, mixând cu mixerul vertical la turație maximă timp de 5 minute.
  3. Continuă mixarea până când compoziția are temperatura mai mică de 40gr.
  4. Adaugă conservantul și aroma și amestecă temeinic.
  5. Ajustează pH-ul compozitiei astfel incat sa fie intre 4,5 si 5,5, altfel cafeina are tendinta sa cristalizeze.
  6. Transferă într-un recipient cu capac flip-top sau într-o cutie de cremă și etichetează.

Termen de valabilitate: minim opt săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă (capacul bine închis, cremă prelevată din cutie cu spatula).