Publicat pe

Cremă cu cafea pentru diminuarea pungilor de sub ochi

crema cu cafea

crema cu cafea

Ingrediente necesare pentru cremă cu cafea pentru diminuarea pungilor sub ochi (le găsești aici) :

%Cantitate (200 grame)Cantitate (100 grame)
Faza A
unt de cacao pur, primă presare5%10gr5gr
ulei de jojoba20%40gr20gr
natural jelly5%10gr5gr
ceara emulsifianta Olivem 10007%14gr7gr
Faza B
apă distilată/plată 58,7%117,4gr58,7gr
cafeină 1%2gr1gr
gumă xanthan 0,2%0,4gr0,2gr
Faza C
conservant cosmetic Plantaserv Q 0,6%1,2gr0,6gr
acid hialuronic LMW 0,5%1gr0,5gr
bisabolol 1%2gr1gr
extract CO2 de cafea 1%2gr1gr

Mod de preparare cremă cu cafea pentru diminuarea pungilor de sub ochi:

  1. Încălzește separat ingredientele fazelor A și B la bain-marie până ating 75 gr C și ingredientele solide s-au topit.
  2. Îndepărtează paharele de la sursa de căldură. Toarnă lent faza B în faza A, mixând cu mixerul vertical la turație maximă timp de 5 minute.
  3. Continuă mixarea până când compoziția are temperatura mai mică de 40gr.
  4. Adaugă conservantul și aroma și amestecă temeinic.
  5. Ajustează pH-ul compozitiei astfel incat sa fie intre 4,5 si 5,5, altfel cafeina are tendinta sa cristalizeze.
  6. Transferă într-o cutie de cremă și etichetează.

Termen de valabilitate: minim opt săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă (capacul bine închis, cremă prelevată din cutie cu spatula).