Publicat pe

Lotiune micelara hidratanta cu hidrolat de trandafir si eritritol

Lotiune micelara cu hidrolat de trandafir si eritritol

Lotiune micelara cu hidrolat de trandafir si eritritol
Lotiune micelara cu hidrolat de trandafir si eritritol

Lotiunea micelara hidratanta cu hidrolat de trandafir si eritritol curata foarte bine machiajul, chiar daca nu contine tenside. Ingredientul cheie care ajuta la indepartarea machiajului este solubilizantul vegetal. Eritritolulul si glicerina actioneaza sinergic astfel incat, dupa cateva utilizari, se va constata ca pielea este mai hidratata si mai catifelata.
Ingrediente pentru 100gr de lotiune micelara hidratanta cu hidrolat de trandafir si eritritol:

Mod de preparare: intr-un pahar berzelius de 100ml se omogenizeaza cu o spatula timp de 10-15 secunde solubilizantul, glicerina si conservantul. Separat, se prepara cu ajutorul mixerului vertical un gel usor din xanthan, pigment si hidrolatul de trandafir. Se adauga amestecul cu hidrolatul de trandafir peste cel cu solubilizant, se adauga si eritritolul si se amesteca cu spatula pana la topirea eritritolului. Se transfera in recipient si se eticheteaza. Se utilizeaza in 6 saptamani, timp in care se pastreaza la frigider.
pH-ul preparatului: 5,4.
Consistenta este fluida, xanthanul fiind prezent in cantitate foarte mica, atat cat sa sustina particulele de pigment roz.

De ce se adauga xanthan in aceasta compozitie? Pentru ca, fara xanthan, pigmentul se va depozita la fundul recipientului si lotiunea va fi transparenta in rest (vezi imaginea de mai jos, pozele au fost facute la o saptamana de la preparare):
Guma xanthan in cosmetica